Gyotaku / L´Home a Trossos

Gyotaku amb Francesc Oui i Maria Pujol. I microperformance L´Home a Trossos. Fundació Cuixart. Palafrugell. https://vimeo.com/222077157

                   

 

En una taula de mortuori del cementiri de Palafrugell, Francesc Oui, està estirat i despullat. Allà, Maria Pujol, l'hi practica un gyotaku amb tinta xina de color blau. El gyotaku és la impressió que fan les peixateres del Japó als peixos per penjar-ne una mostra de paper que explica la procedència del peix i altres detalls.

 

L'imprimim al vestit blanc, com un peix en un mercat. La procedència i els seus detalls. La gent, en més o menys mesura, deixa empremta a la teva pell, memòria, vestimenta...Representa la desvalorització del cos, avui més que mai, en les pàgines webs, aplicacions i espais que són mercats de cossos. Per altra banda, cada vegada més, ens alliberem de les normes socials que dicten triar una parella per tota la vida.

 

Les noves tendències, ens porten de cap a l'experiment sensual amb moltes persones per a escollir una parella o parelles i gent (sense gènere) que sigui conseqüent en tots els nivells de relació. Formar part d'aquest mercat públic o privat, mostra valentia i seguretat en un mateix. Hi ha dues solucions lògiques, convertir-se en una persona que es trenca a trossos camaleònic per seduir, coexistir i competir i transformar-se tantes vegades com calgui. O recórrer a l'home a trossos. Tenir homes diferents que, entre tots, en formen un de perfecte en un mercat infinit de cossos. 

 EN DOLÇ A DINTRE

                                                                    

Performance amb Anna Bonachera. Conversa i moviments íntims cap al dolç de dintre. Hem utilitzat les camises que la meva tia àvia feia servir fins als 24 anys, edat que es va quedar viuda, i a partir d'allà i fins a la mort va vestir de color negre. Ens hem tret i posat diverses capes de camises i hem caminat i hem nedat sentint els passos juntes molt a poc a poc. https://vimeo.com/223522469 Vídeo de Xavier Domenech, Patapum Films.  Platja Castell,  Palamós. 2017.. 

Pintures de Víctor Dolz (1945, Begur)