L'OLI

L'OLI és una performance que utilitza oli i que fa referencia a l'oli que fem servir per menjar i també com a ingredient bàsic per la cura de l'esperit. La meva trajectòria professional en els àmbits del ioga, el massatge, la dansa contemporània, l’antropologia de la medicina i en línia amb les últimes tendències de l'art en viu contemporani.

Aquesta performance + instal.laciò és per un entorn exclusiu a on s'hi pot penjar del sostre un shirodhara.  L'OLI és preferible amb grups reduïts que afavoreixen experiències veritablement valuoses, transformadores, terapèutiques i inoblidables, que aporten valorafegit a vivències de celebració a la vida i de retrobament.

L'OLI, prendrà la forma singular d'una escena sanadora pel tractament de l'oli com a element sagrat. La dona de l'oli converteix, uns elements naturals com són l'oli i una olivera petita en un cos amb el qual es pot establir un diàleg secret que ella transmetrà. El públic romandrà en silenci i podran participar, sols o en parella, fins a explicar-los-hi un secret i formular una promesa.

L'acció començarà amb 10 minuts d'estar estirada rebent el crisma a través d'un fil d'oli que cau contínuament a sobre el front amb un shirodhara. El públic podrà acostar-s’hi i apreciar d’aprop i/o podrà circular per veure'n tots els angles de l'escena. Perquè no quedi una bassa d'oli, el cap estarà a dintre un receptacle per on l'oli relliscarà i quedarà contingut en un test ben bonic. Després de fer l'acció de convertir l'oli amb relíquia, es convidarà a el públic a deixar-se untar una mà en representació a la unció dels malalts coneguda com al 8é sagrament. Aquesta unció porta pau i calma pel qui l'hi fan, però també per qui s'ho mira. Els altres elements són el silenci i una dinàmica de mirada directa de la qual la persona uncionada podrà verificar els beneficis.

 

L'objectiu és enriquir i expandir encara més l'experiència de treballar amb l'oli iproporcionar una memòria conciliadora que porti a cadascú el desig de retorn als elements bàsics de la nostra terra. L’oli per a ús diari en el menjar, i com a part del nostre catàleg espiritual. L’oli com a record i oportunitat per a reprendre les promeses desades i gaudir de signes visibles que representen realitats invisibles.

 

Desitjo portar el misteri de l'oli a la sala d'exposició esperant a ser menjat, però també sentit, llegit, caminat, pintat, escrit i xiuxiuejat a l'orella.

                                 

"Deessa de l'oli"

Sóc la dona de l'oli que porta el record a la gent

Les gotes d'oli que tragino dintre d'una ampolla poden salvar un poble.

La meva presencia porta l'amor eteri al naixement dels rius secs, sóc la sorpresa.

L'amor es passeja dintre del meu cos, travessant les parets i els límits a tot arreu on vaig, on m'assec i a on m'estiro.

Ensenyo a estimar d'aquella manera que la gent encara no en sap, estimar sense el cos, l'experiència fora del cos.

Sóc un recipient receptacle, sóc el conducte canal, sóc la memòria, sóc el vas sanguini per on navega l'home a trossos.

Navegueu en mi, pels meus racons i beveu del meu caliu infinit i de la meva pau.